Med anledning av den torra väderleken innevarande år så måste vi vara rädda om vårt vatten.

Ni har säkert sett att grundvattennivån är alltför låg i bl.a. Roslagen.
Pooler, badtunnor, simbassänger av alla storlekar får inte fyllas med föreningens vatten.Vi ska inte heller vattna planteringar och gräsmattor med vatten från vårt vattenledningssystem, gäller även egna brunnar eftersom allt vatten i Utveda kommer från samma källa.
Samla upp regnvatten till att vattna med.  Även om det regnat en del på sistone så är detta allt för lite för grundvattennivån. Kom ihåg att vi i nuläget endast får bruka 300 liter/hushåll och dygn.
Om man vill ha vatten till badtunnor etc så kan man beställa detta genom kommunen.

Skulle det vara så att våra 4 brunnar sinar på grund av allt för stort vattenuttag då har vi ett allvarligt problem framför oss. Vi måste då stänga av vattnet för alla, okänt hur länge och det skulle inte vara så roligt. Det är inte så att om man inte varit i sin stuga på en tid så har man ”vatten till godo” att bruka. Vi måste vara rädda om det vatten vi har och inte slösa.

Jag och styrelsen hoppas att ni alla kan ha förståelse för detta och vara sparsamma med vårt gemensamma vatten.  Stort varmt tack för er omtanke och förståelse.
Sprid gärna denna information till era grannar.

Styrelsens vattengrupp arbetar intensivt med att i övrigt lösa vattenfrågan i vårt område, och vi hoppas ha en bra lösning till slutet av sommaren.
Information om detta kommer att finnas på vår hemsida, www.utveda.se

Hälsningar och önskan om en angenäm sommar till er alla
Martin Åberg
Ordförande