Vi samlas klockan 10 vid anslagstavlan. De, som vill hjälpa till vid badplatsen vid sundet samlas uppe på parkeringen vid bommen.

Vid sundet behöver vi ta ner gungorna, inspektera gungställningen, ta upp stegarna vid bryggorna och samla ihop skräp, rensa ogräs och eventuellt klippa sly. Bra att ha med sig sekatör, kratta, spade och såklart arbetshandskar. Styrelsen kommer med stege och verktyg.

Vid badplatsen på lilla sjön jobbar vi vidare med den nya spången och om det går, höjer den något. Det finns stockar vid lilla sjön som behöver sågas i bitar eller bäras därifrån. Vi städar kring och mellan de olika baden, klipper sly och om det är möjligt eldar ris. Bra att ha med sig sekatör, kratta, spade och såklart arbetshandskar. De som jobbar med spången kan behöva spett, hammare och skruvdragare.

Vi har flera bestånd av jättebalsamin i området och kommer att gå runt för att ta bort så mycket som möjligt. De som hjälper till med detta behöver handskar, sekatör och spade. Styrelsen kommer med sopsäckar och kör balsaminen till Jörla för att brännas upp.

Den sista gruppen kommer att arbeta med våra markeringsstolpar. Vi byter ut de som är trasiga, flyttar stolparna som markerar vägtrummorna så att de skyddar trummorna bättre och målar toppen av stolparna vita, blåa eller röda beroende på vad de markerar.

Korven serveras klockan 14 vid anslagstavlan. Hoppas att vi får bra väder!

Välkomna till städdagen!

Styrelsen